Archive for the ‘anti-literatura’ Category

[Anti-poezie] Anti-poem 2

Posted by Marius-Iulian Stancu On October - 4 - 2009ADD COMMENTS

dacă te uiţi atentă
dincolo
zâmbetul înălţat pe stâlpi
metalici deasupra zonelor gri şi
a ţigărilor lipite de asfalt Read the rest of this entry »

[Anti-poezie] Anti-poem 1

Posted by Marius-Iulian Stancu On October - 3 - 2009ADD COMMENTS

1. mai bine să ne dezbrăcăm
dincolo
de schemele astea şi
tonul de pizdă isterică
alegerea Read the rest of this entry »

[Anti-proză] Aproape totul despre sex

Posted by Marius-Iulian Stancu On October - 2 - 2009ADD COMMENTS

[serial de moravuri foarte uşoare]

Episodul 1: Long Island

Dacă ar fi fost un film începea în mod necesar cu un plan de ansamblu, undeva de la înălţimea unui ipotetic etaj 15, noaptea, în care singurul reper ar fi un stâlp de iluminat orb, pe proaspăt asfaltata stradă Basmului. Camera ar coborî fără prea multă grabă, din ce în ce mai atentă la detaliile nesemnificative: un câine îl apucă pe unu de picior, stricându-i şi aşa fragilul echilibru încercat de o serie interminabilă de genociduri, prim-plan pe capul înfipt în gard, după care imaginea trece mai departe, nepăsătoare, cu un ritm totuşi ceva mai accelerat, ca atunci când te pişi pe tine dar, de ruşine să nu îşi dea seama ceilalţi, nu începi să alergi ca după o verticalizare dincolo de apărarea adversă rupând uşa wc-ului în două. Read the rest of this entry »

Anti-literatura

Posted by Marius-Iulian Stancu On October - 1 - 2009ADD COMMENTS

Anti-literatura este un joc prin intermediul căruia ne vom lăsa amăgiţi că “revolta” noastră este una reală şi eficace. Noi ştim de fapt că nu este decât maniera perversă în care literatura îşi supravieţuieşte. Nu există discurs autentic (la un nivel mai profund sau mai superficial cu toţii suntem programaţi într-un sistem), nebunia, primitivismul teoretic ce vizează “puritatea” literară nu sunt altceva decât ficţiuni împărtăşite prin intermediul cărora nu ne plictisim. E ca Femeia pe care o căutăm în toate femeile (pe feministe probabil că a început deja să le apuce mâncărimile). O pastilă ideatică prin care să avem liber la a ne-o pune cu toate (statistic ştim totuşi că abia o satisfacem pe una). Dar pentru că este un joc pe care ni-l asumăm şi în care vrem să câştigăm (că doar d-aia intrăm pe teren) vom începe prin a propune următoarele: Read the rest of this entry »

În curând pe blogul EgoPHobia: Anti-Literatura

Posted by Revista EgoPHobia On September - 30 - 2009ADD COMMENTS

Pe 1 octombrie 2009 debutează pe blogul EgoPHobia experimentul “Anti-Literatura”, iniţiat şi coordonat de colaboratorul permanent al e-revistei noastre Marius-Iulian Stancu [autorul rubricii “ca prin oglindă” din cadrul secţiunii “filosofie”]. Mâine veţi putea citi aici manifestul Anti-literatura. Experimentul este deschis oricui doreşte să contribuie cu texte, idei, comentarii, critici şi aşa mai departe.