Archive for the ‘EgoPHobia’ Category

10 ani de la EgoPHobia #1

Posted by Sorin-Mihai Grad On August - 1 - 2014ADD COMMENTS

azi se împlinesc 10 ani de la EgoPHobia #1; vă mulțumim că ne citiți!

1.8.2004-1.8.2013: 9 ani de EgoPHobia

Posted by Revista EgoPHobia On August - 1 - 2013ADD COMMENTS

… și nu ne oprim aici.

8 ani de la EgoPHobia #1

Posted by Sorin-Mihai Grad On August - 1 - 2012ADD COMMENTS

azi se împlinesc 8 ani de la apariția primului număr al e-revistei noastre; mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi, cititori, colaboratori, autori, redactori!

ps: în curând veți putea citi EgoPHobia #35!

2% din impozitele tale pentru EgoPHobia

Posted by Sorin-Mihai Grad On May - 6 - 2012ADD COMMENTS

EgoPHobia are câteva planuri pentru care e nevoie de bani. Poţi contribui şi tu, fără a mai scoate ceva din buzunar, prin redirecţionarea a 2% din impozitele plătite de tine în 2011 către Asociaţia EgoPHobia.

# Dacă ai obţinut doar venituri din salarii, te rugăm să completezi formularul 230 [fişier pdf], pentru care găseşti informaţii aici [fişier pdf].

# Dacă ai obţinut şi alte venituri decât cele din salarii, te rugăm să completezi formularul 200 [fişier pdf], pentru care găseşti informaţii aici [fişier pdf].

Pentru a ne vira cei 2% din impozitele plătite de tine în cursul anului 2011 poţi folosi şi formularele nepersonalizate aflate pe site-ul Ministerului Economiei şi Finanţelor şi la Administraţiile Financiare. În acest caz te rugăm să completezi pe formularele menţionate mai sus şi următoarele date:

Denumire entitate non profit: Asociaţia EGOPHOBIA
Cod de identificare fiscală: 22434299
Cont bancar (IBAN): RO30 BTRL 0130 1205 H244 09XX

Nu este necesar să completezi suma, ea va fi calculată de către Administraţia Financiară, care o va vira ulterior în contul nostru.

Formularele completate trebuie depuse la registratura Administraţiei Financiare de care aparţii prin domiciliul fiscal sau trimise acolo prin poştă până la 25 mai 2012.

Îţi mulţumim!

Pentru orice informaţii referitoare la e-revista EgoPHobia, la scopurile pentru care avem nevoie de bani sau la formularele şi procedura prin care poţi redirecţiona 2% din impozit ne poţi scrie la egophobia@gmx.net sau prin intermediul formularului de mai jos. Pentru a-ţi putea răspunde tee rugăm să să completezi cu atenţie câmpul destinat adresei de e-mail.

nume

e-mail

mesaj


urmeaza niste lucrari

Posted by Sorin-Mihai Grad On March - 14 - 2011ADD COMMENTS

la site-ul EgoPHobia – www.egophobia.ro si e posibil ca revista sa nu fie accesibila in cursul zilei de azi. scuze pentru eventualele neplaceri!

doi ani de jurnal eidotomic

Posted by Sorin-Mihai Grad On November - 3 - 2010ADD COMMENTS

La sfârşitul lui octombrie cel mai interesant proiect asociat e-revistei EgoPHobia a împlinit doi ani de când se dezvoltă independent de apariţiile revistei, dar sub tutela ei. Cel care se ocupă de Jurnalul Eidotomic, scriitorul Patrick Călinescu, autorul romanului online Stele verzi şi a două cărţi de proză scurtă dintre care una stă să apară, colabora cu EgoPHobia de ceva vreme, având rubrica permanentă eidotomii, însă cum ideile eidotomizabile îi veneau mai des decât apărea revista a ales să le valorifice prin intermediul blogului EgoPHobia în cadrul unei noi rubrici, jurnal eidotomic. Ulterior Jurnalul Eidotomic s-a mutat pe propria platformă pentru a-i da autorului libertatea să se ocupe şi de felul în care sunt oferite cititorilor textele sale, care chiar merită citite. Aşa că dacă n-aţi ajuns încă pe www.jurnaleidotomic.egophobia.ro ar cam fi cazul s-o faceţi.

Premiul revistei EgoPHobia

Posted by Revista EgoPHobia On October - 25 - 2010ADD COMMENTS

… la concursul naţional de poezie TRAIAN DEMETRESCU – TRADEM, ediţia a XXXII-a 2010, a fost câştigat de tânăra poetă Deniz Otay din Suceava şi constă în publicarea unui grupaj de poezii ale laureatei în următorul număr al e-revistei noastre. O felicităm şi pe această cale pe Deniz Otay şi vă invităm să-i citiţi creaţiile în EgoPHobia #29/30.

Sectiunea Steampunk de pe Egophobia are nevoie de colaboratori

Posted by Revista EgoPHobia On October - 4 - 2010ADD COMMENTS

sugestii:

Steampunk and the throw away persona

1 istoric, descrierea conditiilor care au generat nastera ideilor de throw away persona (TAP).
2 studiile care sau scris pe subiect si care au fost controversele, definitia de TAP in context sociologic.
3. o noua forma de exploatare si control, dezvoltarea ideii de Steampunk leagata de sistemul de control asupra omului. Citat din Jake von Slatt care vorbeste de cutia pe care nu putem sa o deschidem.
4. caderea familiei ca institutie, criza actuala a produs mai multe divorturi decat casatorii. Casatoria incearca sa devina o institutie cu forme alternative. Morala in sec. al 19-lea
5 domino efect: vorbeste despre climatul economic si politic actual care a generat o criza mondiala de proportii cu un domino efect cauzat de controlul si dependentza de surse controlate de corporatiile supranationale.
6. dependenta de resurse de energie, incercarea miscarii steampunk de a atrage atentia spre surse la indemana omului spre motoare simple si adaptabile la diferiti combustibili.
7. instrainarea omului. Pierderea identitatii intr-o lume in care totul este facut pe banda.
8. consumerism. Despre mass-productie si caderea calitatii produselor. Despre exploatare in tarile lumii a treia si de crearea unei lumi trase la sablon,in care se naste o noua forma de discriminare.Omul devine un numar, o categorie, el nu mai este tratat ca o individualitate ci ca o parte a unei multimi generice.
9. de la o lume a reciclarii produselor la o lume a reciclarii omului. Faptul ca omul nu are posibilitatea sa isi repare singur obiectele si uneltele de care se foloseste zi de zi , naste o mentalitate de a arunca la gunoi.

nou proiect de colaborare EgoPHobia-MTTLC

Posted by Revista EgoPHobia On April - 27 - 2010ADD COMMENTS

începând cu EgoPHobia #27 veţi putea citi în cadrul secţiunii “English” traduceri în engleză realizate de masteranzii MTTLC ale unor poezii publicate în ultimele numere ale revistei noastre

proză science fiction & fantasy în EgoPHobia #27

Posted by Revista EgoPHobia On March - 17 - 20104 COMMENTS

secţiunea “proză” din EgoPHobia #27 va fi dedicată în exclusivitate textelor încadrabile în genurile science fiction, anticipaţie şi fantasy. dacă ai scris un astfel de text [nu avem în vedere o limitare a lungimii, totuşi nu vom publica romane], nu l-ai publicat încă [în reviste pe hârtie sau online sau cărţi] şi vrei să apară în EgoPhobia trimite-l prin e-mail [format: .rtf sau .doc; font: Arial – mărime 11; diacritice: neapărat; note de subsol: nu, explicaţiile indispensabile să fie trecute la final] la adresa redactia@egophobia.ro până la 7 mai 2010. textele vor fi selectate de către un juriu format din 3 persoane [cel puţin una din redacţia EgoPHobia şi cel puţin una din afara redacţiei] a cărui componenţă va fi anunţată ulterior. pentru ca un text să fie publicat în EgoPHobia #27 vor necesare măcar două voturi pozitive din cele trei.