Sectiunea Steampunk de pe Egophobia are nevoie de colaboratori

Written by


sugestii:

Steampunk and the throw away persona

1 istoric, descrierea conditiilor care au generat nastera ideilor de throw away persona (TAP).
2 studiile care sau scris pe subiect si care au fost controversele, definitia de TAP in context sociologic.
3. o noua forma de exploatare si control, dezvoltarea ideii de Steampunk leagata de sistemul de control asupra omului. Citat din Jake von Slatt care vorbeste de cutia pe care nu putem sa o deschidem.
4. caderea familiei ca institutie, criza actuala a produs mai multe divorturi decat casatorii. Casatoria incearca sa devina o institutie cu forme alternative. Morala in sec. al 19-lea
5 domino efect: vorbeste despre climatul economic si politic actual care a generat o criza mondiala de proportii cu un domino efect cauzat de controlul si dependentza de surse controlate de corporatiile supranationale.
6. dependenta de resurse de energie, incercarea miscarii steampunk de a atrage atentia spre surse la indemana omului spre motoare simple si adaptabile la diferiti combustibili.
7. instrainarea omului. Pierderea identitatii intr-o lume in care totul este facut pe banda.
8. consumerism. Despre mass-productie si caderea calitatii produselor. Despre exploatare in tarile lumii a treia si de crearea unei lumi trase la sablon,in care se naste o noua forma de discriminare.Omul devine un numar, o categorie, el nu mai este tratat ca o individualitate ci ca o parte a unei multimi generice.
9. de la o lume a reciclarii produselor la o lume a reciclarii omului. Faptul ca omul nu are posibilitatea sa isi repare singur obiectele si uneltele de care se foloseste zi de zi , naste o mentalitate de a arunca la gunoi.

Comments

No Comments

Add a Comment

Name *

Mail *

Website