Lansare de carte + muzichie: “Antume” de Jean Lorin Sterian

Written by


Editura Herg Benet şi Book-land.ro vă invită la lansarea cărţii “Antume” de Jean-Lorin Sterian, joi, 10 noiembrie, ora 19.00, în The Floor Club & Culture (Fostul Lucky 13), Str. Selari 9-11 (Curtea Sticlarilor), Bucureşti.

Microfonul va fi deschis pentru o lectură a autorului şi a actorilor invitaţi, dar şi pentru un jam-session Dilletant Gathering & Others, iar Cornel Gologan (probabil că) va încânta privirile publicului cu un urban art expo de zile mari!

Pe lângă cele 233 de pagini ale cărţii, toţi cei prezenţi vor primi o pagină bonus, cu miez.

“Antume”, perechea incitantului volum “Postume”, porneşte de la articolele semnate Jean-Lorin Sterian şi publicate până în 2008 în revista 24FUN. Cu umor şi ironie, aşa cum ne-a obişnuit încă din romanul “Lorgean”, Jean-Lorin Sterian abordează o arie diversă de teme urbane, precum publicitatea, preferinţele muzicale ale românilor, jurnalismul, pub-urile, evenimentele mondene sau rostul şi soarta trend-urilor. Citind “Antume”, nu ai cum să nu descoperi cel puţin o idee asupra căreia ai reflectat şi tu, la rândul tău. Cu adevărat o carte de citat, după a cărei lectură te vei descurca mult mai uşor în jungla urbană.

Iată şi un fragment din sfaturile ce pot fi regăsite cu diumul între paginile cărţii:

10 reguli de respectat pentru a aborda un scriitor

1. Nu afirma niciodată „whoah, ce cool e să fii scriitor!“ dacă observi că are tricoul destrămat.

2. Nu-l întreba ce gen de cărţi scrie. Etichetările sînt treaba criticilor.

3. Nu-i povesti întîmplări interesante din viaţa ta, menţionînd că s-ar putea scrie o carte după ele.

4. Nu te plînge că nu ai timp să citeşti sau să mergi la teatru pentru că munceşti prea mult. Complexele culturale sunt extrem de plictisitoare.

5. Nu te simţi obligat/ă să vorbeşti despre literatură. Un început bun ar putea fi o discuţie despre ce tipuri de băutură se găsesc la bar. Citatele din Foucault sau Lacan sînt pentru disertaţii, nu pentru conversaţii.

6. – scris ilizibil –

7. Nu-l considera expert în gramatică, punîndu-i întrebări de genul „cum se spune corect, funicular sau furnicular?“. Scriitorul scrie în limba română, nu e profesor de limba română.

8. Nu-i cere cu împrumut cărţile publicate, spune-i că o să le cumperi şi că o să vorbeşti despre ele abia după ce le citeşti.

9. În caz că şi tu scrii, şi nu arăţi ca PJ Harvey, evită să-i plasezi vreun manuscris.

10. Dacă nu-ţi doreşti ca discuţia să se termine brusc, nu-l întreba dacă trăieşte din scris.

Jean-Lorin Sterian s-a născut pe 5 iunie 1975. A publicat romanul “Lorgean” (Polirom, 2006) şi volumele de povestiri “Baltazar și Hazardul” (Editura “Metafora”, 1997), “Scriitorul a ieşit la vânătoare” (Editura “Pro Logos”, 2001) şi “Postume” (Editura “Amaltea”, 2003), la care se adaugă micro-romanul “Clopotele bat fără noimă” (Editura “Noesis”, 2001) apărut doar în format electronic. A scris şi pentru revistele Playboy, 24FUN, Omagiu, EgoPHobia, Sunete, Noua literatură, Suplimentul de cultură… A făcut parte din trupa de playback “Grupul Sanitar”, care a scos albumul “Playback Superstar” şi despre care a produs recent documentarul “Lecţia de playback”. E pasionat de filme, iar mai nou s-a apropiat şi de producerea lor, ca scenarist, dar şi ca regizor, deocamdată al scurtmetrajului “Principiul dragostei comunicante”. Este iniţiatorul proiectului Lorgean Theatre. Are în pregătire un nou roman, asupra căruia încă mai planează misterul…

# comunicatul in format .doc

Comments

No Comments

Add a Comment

Name *

Mail *

Website