Editura Herg Benet participă la cea de-a treia ediție tRock, la Iași

Written by


Editura Herg Benet va fi prezentă la cea de-a treia ediție a primului târg de merchandise și domenii asociate estetic fenomenelor rock și metal din România, tRock, ce va avea loc pe data de 9 iunie (sâmbătă), în Iași, la The Rock Bar. Herg Benet va fi prezentă cu un stand propriu, unde veți putea răsfoi și cumpăra cele mai atractive și controversate cărți publicate de noi până în prezent, la prețuri revizuite special pentru tRock și participanții la acest târg. Vă așteptăm cu promoții și evenimente inedite.

Editura Herg Benet s-a înființat în toamna anului 2010 și, până în acest moment, și-a atins cu succes obiectivul de a promova literatură română actuală de cea mai bună calitate, originală, perfect coordonată cu marile nume de autori de pe piața din afară. Cărțile publicate de Herg Benet se disting, de asemenea, printr-o calitate grafică care satisface și cele mai rafinate gusturi. Direcția pe care a urmat-o editura a fost aceea de a descoperi și promova autori îndrăzneți, cu o voce unică, nonconformiști, care doresc să inoveze cât mai mult posibil în domeniul literar. Acest lucru a dus adesea la etichetarea multor cărți publicate de Herg Benet ca “literatură rock”, o direcție artistică pe placul cititorilor cu mintea deschisă și cu un solid background cultural. Nihilismul, teoriile anarhiste, mizantropia, motivele gotice, reinterpretarea istoriei, post-nietzscheanismul, distopiile, cultul autorilor cu adevărat originali din literatura clasică, dar și teme dure precum violența ca manifestare inerentă creației, deviațiile sexuale și comportamentale, filosofia vs. arta se regăsesc în cărțile Herg Benet care și-au câștigat un public extrem de fidel. Dintre ele amintim: Sânge satanic (roman de Cristina Nemerovschi, ce se pregătește deja de a treia ediție), Pervertirea (Cristina Nemerovschi), Gothic (volum de poezii semnat de Ștefan Bolea), Rock în Praga (Andrei Zbârnea), Abisex (roman de Sorin Delaskela), Recolta roșie (roman de Răzvan Coloja, comparat de critică cu Palahniuk), Iubirea e amintirea unui viol (Leonard Ancuța), Legende urbane (poezii de Tăușance), Zeppelin Jack (Marius Surleac), Antume (Jean-Lorin Sterian) sau recent lansatul prim volum al unei trilogii gotice, Ultima vrăjitoare din Transilvania (Anna Vary). Mai multe detalii despre cărțile și autorii Herg Benet puteți afla de pe site-ul editurii: http://www.hergbenet.ro. În premieră, la standul Editurii Herg Benet de la tRock se va găsi și antologia de autori apărută la Millenium Books, Dincolo de noapte – 12 feţe ale goticului, coordonată și editată de Oliviu Crâznic.

Debutând în toamna anului trecut în Bucuresti, cu ocazia concertului Venom, tRock – primul târg de merchandise și domenii asociate estetic fenomenelor rock si metal din România, ajunge la începutul acestei veri în Iași. Evenimentul va fi gazduit de către The Rock Bar și va preceda concertul trupei bucureștene de death metal Sincarnate, concert deschis de formația locală AIR (Almost In Rage) .

Construit în jurul unui concept specific underground, și anume tape-trade-ul, tRock își dorește să creeze de fiecare dată ocazia de a uni pe parcursul unei zile atat distrourile și distribuitorii oficiali de CD/DVD/LP/MC și accesorii cat și colecționarii particulari pasionați de schimb sau vanzări de materiale audio-video noi și second hand.

Deși centrat pe această idee, tRock sprijină și încurajează orice domeniu asociat acestei mișcări, cum ar fi media, literatură, fotografie, hand-made specific, tatuaj, make-up, film, pictură și altele. În acest sens, tRock rămâne deschis pentru participarea oricărui doritor care consideră că profilul acestui târg i se potrivește și iși propune ca dincolo de aspectul comercial inerent să devină un motor și un exemplu de coeziune într-o țară a carei scena rock și metal pare să ducă lipsă de aceasta.

Comments

No Comments

Add a Comment

Name *

Mail *

Website