A apărut volumul 2 al trilogiei “Ultima vrăjitoare din Transilvania”

Written by


La Editura Herg Benet, în colecția Cărțile Arven, a apărut cel de-al doilea volum din trilogia “Ultima vrăjitoare din Transilvania”, debutul scriitoarei Anna Vary, un mistery romance în tonuri întunecate despre incest, superstiții, trădări, secrete, legende transmise peste veacuri”.

După succesul primului volum al trilogiei, “Contesa Aneke”, apărut în 2012, care a primit aprecieri entuziasmate din partea cititorilor și s-a clasat pe primele locuri în topul celor mai interesante apariții fantasy/horror autohtone din ultimii ani, “Mathias”, cel de-al doilea volum, vine să continue povestea Alexandrei și a contesei blestemate din satul pierdut în Transilvania, și să sporească misterul din jurul personajelor principale. 288 de pagini de delectare, de scufundare în universul întunecat, romantic și misterios conturat de personajele carismatice; 288 de pagini de suspans și acțiune. Mai amplu, mai detaliat și mai sofisticat față de primul volum, după ce-l vei citi pe “Mathias”, vei număra cu nerăbdare săptămânile până la apariția cărții care va aduce deznădământul!

 

Ce se întâmplă în primul volum al trilogiei:

Alexandra, o adolescentă rebelă, este trimisă de părinți să își petreacă vacanța de vară într-un sat din Transilvania, pentru a fi îndepărtată de o iubire considerată imorală. Odată ajunsă în V., ea este atrasă de poveștile localnicilor legate de o crimă săvârșită în urmă cu mai mult de un veac: contesa Aneke fusese acuzată de incest și vrăjitorie și ucisă în pădure. Alexandra pornește pe urmele contesei, hotărâtă să afle ce s-a întâmplat cu adevărat. Castelul ascunde mistere la fiecare colț… Pe măsură ce fapte și personaje stranii ies la iveală, Alexandra își dă seama că are în comun cu frumoasa vrăjitoare mai mult decât și-ar fi imaginat, inclusiv iubirea ei secretă și interzisă. Va reuși Alexandra să salveze această iubire și în final propria viață, sau va avea soarta tragică a Anekei?

Ce aduce volumul doi al trilogiei:

După întâmplările petrecute în V., Alexandra încearcă să redevină adolescenta normală de dinainte de a fi prinsă în povestea contesei-vrăjitoare. Însă Mathias apare surprinzător la uşa ei, arătând cu 10 ani mai tânăr şi fiind perfect adaptat la decorul şi viaţa de noapte din Bucureşti. Mathias nu este însă singurul care revine… Alexandra se trezeşte într-un triunghi de forțe întunecate, iar răpirea Norei, fiica Lorenei, este doar începutul pentru o serie de întâmplări înfricoşătoare. Până să se dezmeticească, Alexandra ajunge din nou în satul V., pe care-l găsește schimbat, cu atmosfera lui tihnită complet evaporată, devenind un fundal pentru crime, iubiri regăsite, răzbunări. Noi figuri, întunecate şi diabolice, îşi fac apariţia în miezul poveştii. Vor reuşi Mathias şi Alexandra s-o împiedice pe Aneke să-şi realizeze planurile malefice?

 

Volumul trei, finalul acestei trilogii, va purta titlul „Alexandra” și va apărea la Cărțile Arven până la sfârșitul acestui an.

 

“Ultima vrăjitoare din Transilvania” are două atu-uri principale. Cartea transpune excelent, cu un stil atractiv, teme aflate în prezent pe val în literatură (vrăjitoare, iubiri imposibile, nemurire, introspecții din universul adolescenței) într-un decor sută la sută românesc. Atât satul V., cu backgound-ul său întunecat, un loc plin de mister și de trecut, cât și Bucureștiul, cu viața de noapte caracteristică, sunt redate viu de către Anna Vary. Al doilea punct forte al trilogiei îl reprezintă îmbinarea de vechi și nou – lumea demult uitată, a conților, conteselor și iubirilor lor interzise, și lumea adolescenților rebeli de azi. Două lumi care aparent sunt greu de reunit într-o carte, și totuși Ultima vrăjitoare din Transilvania” reușește cu succes să o facă.

 

Impresiile cititorilor:

Avem în Contesa Aneke, cred, primul fantasy romantic românesc. Un YA în toată puterea cuvântului, scris cu pricepere, acordat evident la scrierile similare de import, dar – marele atu! – adaptat frumos spaţiului şi civilizaţiei autohtone.” (Mircea Pricăjan, http://revistadesuspans.ro/recenzii/primul-fantasy-romantic-romanesc/)

„Un roman original, impresionant, surprinzător care te va ţine cu sufletul la gură şi te va transpune în acea lumea de demult, ca într-o călătorie înapoi în timp… Tu vei fi Alexandra, şi tu vei porni în căutarea adevărului Anekei, vei merge în tot felul de locuri întunecate, unde se spune că tânăra vrăjitoare încă bântuie, îmbrăcată în rochia neagră în care a fost ucisă, vei asculta şi soarbe fiecare informaţie, o vei iubi şi condamna pe contesă. Vă recomand din tot sufletul această carte, care îmbină atât de genial lumea de astăzi, şi tot ce ţine de modern, cu o lume poate de mult timp uitată de unii, dar plină de mister şi incertitudini, secrete şi semne de întrebare. “Contesa Aneke” a fost pentru mine o călătorie fascinantă, palpitantă, care m-a ţinut cu sufletul la gură. Mi-a demonstrat iar cât de talentaţi sunt românii, şi pentru asta aş dori să-i mulţumesc scriitoarei Anna Vary deoarece e excepţională. Ne arată că se pot publica şi la noi romane moderne, fantasy, geniale!” (http://walking-on-letters.blogspot.ro/2012/07/contesa-anekeultima-vrajitoare-din.html)

“Am iubit-o pe Aneke de la prima pagina, poate pentru ca o regaseam pe Alexandra in ea, iar pe Alexandra nu ai cum sa nu o iubesti. Am iubit-o si am sustinut-o pe Aneke, am fost fascinata de ea, desi in subconstient, stiam ca gresesc…pana la epilog.

Mi-a placut enorm felul in care este scrisa povestea, imbinarea vechiului cu noul, decorul de basm, alternat cu cosmar, originalitate povestii, suspansul si caracterul personajelor.

O carte formidabila, exceptionala, pe care trebuie sa o cititi, indiferent de varsta, de convingeri morale, de preferinte. E intriganta, plina de suspans si de invataminte.” (http://altfel-de-carti.blogspot.ro/2012/09/ultima-vrajitoare-din-transilvania.html)

 

„Scenele sunt palpitante, pline de suspans, de mistere, de chestii pe care le recunoști: sentimentul dragostei interzise, sentimentul rebel ce te face să mergi mai departe, să încalci reguli, să rupi legile altora, fumul de țigară de pe balcon , seara târziu , când te gândești la băiatul rebel de nestăpânit ce ți-a furat inima…

merită savurată, merită citită cu sufletul la gură…este o carte foarte bună de perioada aceea în care vrei să citești ceva ce te face să râzi, perioada asta a sfârșitului verii, în care simți că mai ai atâtea lucruri de făcut, și atât de puțin timp… trebuie neapărat citită!(http://pieces-of-books.blogspot.ro/2012/09/ultima-vrajitoare-din-transilvania.html)

 

Seria este foarte promiţătoare şi aştept cu nerăbdare continuarea, mai ales că acest prim volum ne cam lasă în suspans… E autohtonă, realistă (lucru mai rar întâlnit la romanele fantasy), bine construită atât din punct de vedere al poveştii, cât şi al personajelor şi dialogului, dar mai ales captivantă. Cred că orice iubitor al genului ar trebui să o citească.” (http://vanillamoonblog.com/2013/01/15/recenzie-contesa-aneke/)

“Cred că nu exagerez cu nimic când spun că acestă carte este absolut superbă. Eu una o recomand cu căldură. Este o carte care îmbină lumea de demult, lumea în care a trăit cândva contesa Aneke, cu lumea modernă în care adolescenții își petrec mult timp în fața calculatorului și a facebook-ului.” (http://www.goodreads.com/book/show/15708791-contesa-aneke)

“Stau şi rememorez şi mă încearcă o vagă senzaţie de exaltare când conştientizez măiestria autoarei, măiestrie care te ţine lipit de carte, măiestrie care creionează în aşa mod firul narativ încât te întrebi : Ce naiba se întâmplă? Iată că şi autorii români pot scrie un fantasy excepţional, poate chiar mai bun decât unele fantasy-uri pe care le-am citit până acum.” (http://bookaholic29.blogspot.ro/2012/09/ultima-vrajitoare-din-transilvania.html)

 

„Este o poveste care pe mine m-a captivat încă de la prolog și care o continuat să mă fascineze pe tot parcursul ei. Recunosc că am vrut să citesc cartea asta în parte și deoarece aflasem că este scrisă de o româncă și eram destul de curioasă. Îmi place stilul în care este scrisă, e ușor de citit și de urmărit firul poveștii, plus că pe mine m-a făcut să fiu mereu curioasă în legătură cu ce se va întâmpla în continuare. Iar la final… ei bine, m-am trezit că vreau mai mult, că vreau să aflu mai multe detalii despre acea contesă, despre Lorena și despre Mathias.” (http://just-other-things.blogspot.ro/2012/07/contesa-anekeultima-vrajitoare-din.html)

 

„Trebuie sa cititi cartea asta, pentru ca este plina de suspans, de mister; pe scurt e o carte extraordinara.” (http://therecklessfairytale.blogspot.ro/2012/09/recenzie-ultima-vrajitoare-din.html)

 

„Chiar nu ma asteptam la o carte atat de bine scrisa, o carte in care trecutul se imbina cu prezentul, magia cu realul, moralul cu imoralul.. Iar personajele imoral de bine realizate iti dau impresia ca traiesti cu adevarat povestea. Limbajul este simplu fara descrieri si dialoguri inutile si probabil ca acesta simplitate m-a si fermecat cu adevarat.” (http://elkosta-books.blogspot.ro/2012/07/recenzie-ultima-vrajitoare-din.html)

 

 

TRAILER-ul trilogiei “Ultima vrăjitoare din Transilvania” poate fi urmărit aici: http://vimeo.com/54396303

 

Cărțile Arven, un imprint al Editurii Herg Benet, își propune să aducă în prim plan autori români de fantasy, horror, thriller sau mistery, împreună cu poveștile lor care se desfășoară într-un spațiu apropiat cititorului.

Folclorul, credințele și superstițiile românești reprezintă elemente care pot fi valorificate și într-o literatură actuală, atractivă pentru publicul tânăr și nu numai. În colțuri uitate ale României, sute de povești așteaptă să prindă viață și să fie spuse.

Trilogia Ultima vrăjitoare din Transilvania” este prima dintre ele.

Orientată cu precădere spre genul horror și cele înrudite cu acesta, colecția Cărțile Arven va încerca să vă aducă scriitori și povești care să vă bântuie mult timp de acum înainte.

 

Contesa Aneke, primul volum al trilogiei Ultima vrăjitoare din Transilvania”, poate fi comandat aici: http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/ultima-vrajitoare-din-transilvania-vol-1-contesa-aneke-anna-vary

Mathias, al doilea volum al trilogiei Ultima vrăjitoare din Transilvania”, poate fi comandat aici: http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/ultima-vrajitoare-din-transilvania-vol-2-mathias-anna-vary

Pachet vol. 1 + vol. 2, 25% reducere: http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/pachet-25-reducere-ultima-vrajitoare-din-transilvania-vol-1-contesa-aneke-vol-2-mathias

 

 

Comments

No Comments

Add a Comment

Name *

Mail *

Website