De ce e important să vorbim de problema nevăzătorilor?

Written by


Într-o ţară în care scandalurile ţin prima pagină a ziarelor şi ocupă spaţiul pe Tv, în proporţie covârşitoare, uităm că viaţa este plină de culori, că plecăm de la alb şi trecem prin toată paleta culorilor până la negru. Noi, românii, vedem viaţa mai mult decât alţi oameni, din ţări vest europene sau de pe alte continente, în negru. Motivele sunt suficiente, dar ele nu reprezintă o scuză că nu găsim timp să ne preocupăm să facem şi un bine pentru alţii. Sunt oameni pentru care totul este negru de la naştere sau, prin circumstanţe nefericite, ajung să nu mai cunoască nicio culoare şi sunt adânciţi într-un infinit întuneric.

 

Pentru aceşti oameni a luat naştere campania Frumuseţea se vede şi în ochii care nu văd. Pentru cei care nu au şansa să vadă, pentru cei care ori s-au născut aşa ori, din cauza unui sistem defectuos medical, ori din cauza altor întâmplări extrem de triste ajung să nu mai vadă.

Cum ar fi să trăieşti fără să vezi? Ce priorităţi ai mai avea în viaţă? Cum te-ai adapta societăţii aproape crude în care trăieşti? Cum ai percepe indiferenţa semenilor tăi la problema pe care o ai? Cât de singur te-ai simţi, fiind înconjurat de nepăsare?

 

 

Adevărul este singurul lucru constant pe care îl avem în viaţă, nu ar trebui să îl evităm. Adevărul este că putem face viaţa mai bună altor oameni. Avem ocazii să arătăm că ne pasă, ce facem cu ele, profităm de ele să facem un bine?

 

Rezultatul acestei campanii ne va măsura omenia ca societate, ca indivizi ce formează societatea şi ca disponibilităţi sufleteşti pe care le avem.

Comments

No Comments

Add a Comment

Name *

Mail *

Website