Lansarea Editurii Karth şi a volumelor de poezie “Moartea era un iepure şchiop”, de Teodora Gheorghe şi “Lumina ascunsă”, de Carmen Zaniciuc

Written by


Editura Karth şi Tramvaiul 26 vă invită sâmbătă, 5 octombrie, începând cu 18, la o dublă lansare de carte, a volumelor Moartea era un iepure şchiop, de Teodora Gheorghe şi Lumina ascunsă, de Carmen Zaniciuc, la Tramvaiul 26 (str. Cercului nr. 6 – zona Calea Moşilor noi, în spate la restaurantul Burebista). Evenimentul va marca şi lansarea oficială a Editurii Karth.

Editura Karth este deschisă autorilor autohtoni şi literaturii române, atât abordărilor clasice, cât şi nonconformiste. Colecţiile deschise includ cartea de poezie, romanul şi proza scurtă, dar şi critica literară, publicistica şi ramurile academice ale ştiinţelor socio-umane. Coordonatori ai colecţiilor sunt personalităţi recunoscute în mediul literar autohton şi promoteri culturali de anvergură.

Invitaţi, alături de Teodora Gheorghe şi Carmen Zaniciuc: Andreea Paris, Arnoux Maz, Ciprian Burcovschi, Tudor Gheorghe Calotescu, Marian Baciu, Dom White (Lucian Baciu), Alexandru Voicescu.

Despre volumul Moartea era un iepure şchiop, de Teodora Gheorghe:

„Ce-ar fi dacă asemeni lui Alice te-ai trezi nu în Wonderland, ci pe un alt tărâm la fel de magic, unde Iepurele de Martie e un straniu iepure şchiop, sau, mai pe şleau, cum o spune şi titlul cărţii: Moartea, dar o Moarte deloc terifiantă care în imaginaţia exuberantă a autoarei se desfăşoară şi se înfăşoară într-un fir/şir de întâmplări cu valenţe benigne, ludice, ba chiar de comedie bufă, cu animale şi personaje fantaste: un carusel când gigant, când minuscul, al unui aproape adult-copil, învârtindu-se halucinant sub ochii cititorului invitat cu nobilă graţie şi subînţeles să participe la jocul acesta unde nu mai ştii cu exactitate cine şi pentru cine face cărţile. Misterioasă şi ludică deopotrivă, autoarea se lasă „citită” mai mereu „ca o tulbure şaradă tristă” /„când îngerii urzesc blesteme cu urşii de pluş” chiar la căpătâiul ei.” (Ofelia Prodan)

„Teodora Gheorghe nu se teme să îşi ardă eroii în agora, la o oră de maximă audienţă. Ştie că poate da naştere oricând unui tablou mai bun, pornind de la zero. Cu un discurs poetic oscilând între ironie fină şi reverie arcadiană, Teodora reuşeşte să scrie şi să rescrie mici tratate de istorie alternativă. În acest mod, ea trece cu naturaleţe de la Tyrannosaurus Rex la celebra eroare informatică 404. Fiecare nouă lectură a textelor din Moartea era un iepure şchiop aduce cu sine unghiuri din ce în ce mai ascuţite şi personaje tot mai vii. Dacă vrei să ştii cum arată o dresură de oameni la circ sau cum sunt gheişele care îşi fac din yeni mărgele, trebuie să citeşti această carte. E posibil să ajungi chiar un înger cu jumătate de normă. Dacă nu vei reuşi în acest ultim demers, mai ai totuşi o şansă: adaugă lângă acest volum pianul lui Mal Waldron. Merită!” (Arnoux Maz)

Cartea poate fi comandată de pe site-ul editurii, aici: http://www.karth.ro/librarie/moartea-era-un-iepure-schiop-de-teodora-gheorghe

Un fragment volumul Lumina ascunsă, de Carmen Zaniciuc:

un sâmbure de lumină
stă în pieptul meu,
în umbra mâinii ce mă
strânge ca o gheară.

îmi cresc liane în carne
de care oamenii se prind
să hrănească fiarele
rătăcite prin junglă.

Cartea poate fi comandată de pe site-ul editurii, aici: http://www.karth.ro/librarie/lumina-ascunsa-de-carmen-zaniciuc

Pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/167882596751198/

Vă aşteptăm!

lansare-karth

Comments

No Comments

Add a Comment

Name *

Mail *

Website