A apărut ediţia a treia a romanului Sânge satanic

Written by


…de câteva zile:) Mai jos, puteţi citi comunicatul editurii. Cartea se poate comanda aici: http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/sange-satanic-ed-3-cristina-nemerovschi

La Editura Herg Benet, în colecţia Radical din 7, a apărut cea de-a treia ediţie a romanului Sânge satanic, de Cristina Nemerovschi.

Sânge satanic este romanul de debut al scriitoarei Cristina Nemerovschi, prima ediţie apărând în anul 2010. Cartea a reprezentat atât un succes de critică, dar mai ales de public, a doua ediţie ieşind pe piaţă doar câteva luni mai târziu. În numai un an, Sânge satanic s-a impus ca un adevărat fenomen social, consacrând un nou stil în literatura tânără şi inspirând numeroase manifestări artistice: poezie, piese de teatru, visual art, muzică. Romanul a primit referinţe elogioase, fiind comparat cu opere-cult ale unor autori precum J. D. Salinger, Henry Miller, Irvine Welsh, Chuck Palahniuk, Bret Easton Ellis sau Anthony Burgess, şi a fost distins cu premiul Tiuk! pentru debut, cu titlul Cartea anului 2011, premiul revistei Ateneu, nominalizare la titlul Cartea anului 2010, ales printre finaliştii Premiers Romans En Lecture. Sânge satanic a primit peste 200 de recenzii elogioase de la cititori şi bloggeri, şi peste 50 de cronici în cele mai importante reviste literare. Multe dintre acestea pot fi citite aici: http://cristinanemerovschi.ro/articole/recenzii

La aproape trei ani de la apariţie, romanul Sânge satanic este în continuare citit şi intens discutat, şi se pregăteşte de întâlnirea cu publicul internaţional. De asemenea, la Editura Herg Benet va apărea în scurt timp şi Sânge satanic – roman grafic.

Coperta_Sange-satanic_ed3

Sânge satanic este prima parte dintr-o trilogie cu acelaşi nume. La editura Herg Benet, în 2012, a apărut şi cea de-a doua parte a trilogiei, Ani cu alcool şi sex. Partea finală a trilogiei este în lucru.

 

”Un roman cu umor nebun!” (Emil Brumaru)

“Mi-a plăcut cel mai mult verva romanului, atribut esenţial al unui debut literar memorabil.” (Mircea Cărtărescu)

“Sânge satanic e o carte excepţional scrisă, care nu seamănă cu nimic!” (Doina Ruşti)

“Cristina Nemerovschi este un Caragiale al zilelor noastre.” (Felix Nicolau)

Blog-ul fan club-ului Sânge satanic: http://fanclubsangesatanic.wordpress.com/

Ediţia a treia a romanului Sânge satanic poate fi comandată aici: http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/sange-satanic-ed-3-cristina-nemerovschi

nemerovschi

Despre Cristina Nemerovschi:

Supranumită de critici “rebela literaturii române de azi”, licenţiată în filosofie, cu un master despre L. Wittgenstein, Cristina Nemerovschi a debutat în 2010, cu romanul Sânge satanic, distins cu premiul Tiuk! pentru debut, cu titlul Cartea anului 2011, premiul revistei Ateneu, nominalizare la titlul Cartea anului 2010, ales printre finaliştii Premiers Romans En Lecture.

Al doilea roman al Cristinei Nemerovschi, Pervertirea, a apărut în 2012 la editura Herg Benet. Cartea a fost supusă controverselor încă din primele luni, câteva lecturi fiind întrerupte, temele romanului fiind considerate “imorale, violente şi indecente”.

Ani cu alcool şi sex este al treilea roman semnat de Cristina Nemerovschi, o continuare la Sânge satanic, apărând în noiembrie 2012, la editura Herg Benet.

În 2013, în colecţia Cărţile Arven a Editurii Herg Benet apare nymphette_dark99; cartea este reeditată doar câteva luni mai târziu.

Proza Cristinei Nemerovschi a fost inclusă în câteva antologii, atât din România, cât şi internaţionale.

Comments

No Comments

Add a Comment

Name *

Mail *

Website