Alexandru Papadopol la Festivalul de Film de la Sarajevo

Written by


Alexandru Papadopol se pregăteste pentru plecarea la Sarajevo, unde va participa la binecunoscutul Festival de Film din capitala Bosniei, care se va desfășura în perioada 14 – 22 august 2015.

Filmul românesc “Acasă la tata”, în care Alexandru Papadopol joacă rolul principal a fost inclus în competiția oficială a Festivalului de Film de la Sarajevo.

Așadar, miercuri, 19 august, întreaga echipa a filmului “Acasă la tata” va pleca la Sarajevo pentru a reprezenta pelicula românească în fața juriului și publicului cinefil exigent de acolo, obișnuit cu prezența cineaștilor din întreaga lume.
Alexandru Papadopol va fi însoțit și de soția lui, actrița Ioana Ginghina.

Sunt foarte fericit că “Acasă la tata” a fost selecționat în competiția oficială a unui festival atât de important. Abia aștept să ajung la Sarajevo”, a declarat actorul.

În cadrul Galei de decernare a premiilor care va avea loc sâmbătă, 22 august, la Teatrul Național din Sarajevo, Alexandru Papadopol va purta un costum realizat special pentru acest eveniment de către furnizorul oficial al Casei Regale, Alexandru Ciucu, prietenul actorului dar și partener în filmul “Alt love building”.

În “Acasă la tata” Alexandru Papadopol dă viață personajului Robert, un tânăr scriitor din București care trece printr-o criză și se întoarce, pentru scurt timp, în satul natal, la tatăl lui rămas văduv. Ajuns acasă, îi întâlneşte pe doi dintre foştii colegi de clasă – pe Petrică – prietenul cel mai bun din copilărie, acum însurat şi cu copii – şi pe Paula – iubita lui din adolescenţă. Într-un timp foarte scurt rescrie toate relaţiile: cu tatăl lui, cu prietenul cel mai bun, cu prima iubire, cu tot ce înseamnă “trecut”.

Filmul “Acasă la tata” reprezintă debutul regizoral în lungmetraj al regizorului Andrei Cohn, scenariu îi aparține lui Mimi Brănescu iar din distribuție fac parte: Alexandru Papadopol, Andi Vasluianu, Ioana Flora, Florin Zamfirescu, Natașa Raab, Mirela Oprișor și Sorin Cociș. Premiera lungmetrajului va avea loc în luna octombrie.

Aici găsiți comunicatul în format editabil, afișul și fotografii: http://we.tl/t8mrk61zBJ

Portret
Actorul Alexandru Papadopol s-a născut la 5 aprilie 1975 la Râmnicu-Vâlcea și a absolvit Liceul “Ion Neculce” din București.
În anul 1998 a absolvit Facultatea de Drept a Universității Româno-Americane și a fost admis la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC), la secția de actorie pe care a absolvit-o în 2002, la clasa Prof. Dem Rădulescu. În timpul facultății a participat, de două ori consecutive, la secțiunea “Quinzane des Realizateurs” din cadrul festivalului de Film de la Cannes.
În 2002 a luat Premiul pentru cea mai bună interpretare masculină, pentru rolurile Tatăl din “Pe jos” și Victor Puhov din “Audiția”, acordat de Catedra de Teatrologie.
Pe marile ecrane a jucat în filme precum: “Marfa și Banii” (2001); “Occident” (2002); “Love Building” (2013), ”Când se lasă seara peste București sau metabolism” (2013), ”Alt Love Building” (2015).
A colaborat cu regizori de renume precum: Cristi Puiu, Cristian Mungiu, Corneliu Porumboiu, Andrei Cohn, etc.
S-a facut remarcat și în seriale de televiziune: “Căsătorie de probă” (2003) ”Numai iubirea” (2004), “Păcatele Evei” (2005), “Daria, iubirea mea” (2006), “Războiul sexelor” (2007), “Regina” (2008), “Aniela” (2009), “Iubire și onoare” (2010), “Pariu cu viața” (2011-2012).
În 2001 a fost distins cu premiul pentru cel mai bun actor pentru rolul Ovidiu din “Marfa și banii”, regia Cristi Puiu la cea de-a 42-a ediție a Festivalului de Film de la Salonic,
Cu același rol a câștigat tot, în 2001, premiul pentru interpretare masculină, acordat de Uniunea Cineaștilor din România (UCIN). De asemenea, a primit Premiul pentru interpretare masculină acordat de Uniunea Cineaștilor din România, în 2002, pentru rolul Luci din “Occident” în regia Cristian Mungiu.
Alexandru Papadopol este actor al Teatrului Odeon unde poate fi văzut în “Titanic vals” de Tudor Mușatescu, în regia lui Alexandru Dabija (2013), “Viză de clown” de Saviana Stănescu, în regia lui Alexandru Mihail (2014) sau “Liniște! Sărut.Acțiune!” — o adaptare de Peter Kerek după filmul “Living in Oblivion”, “Trei generații”, de Lucia Demetrius, Regia Dinu Cernescu.

Pentru mai multe informații și interviuri, nu ezitați să mă contactați.

Monica VLADUTU – Relatii Publice
tel: 0737 262 112
e-mail: monica.vladutu@gmail.com

Tags: ,

Posted on: August 17, 2015

Filed under: anunturi culturale

Comments

No Comments

Add a Comment

Name *

Mail *

Website