steampunk @ EgoPHobia #21: promo.1

Written by


Geniul întunecat al lui Stephen Rothwell
-Interviu cu artistul britanic Stephen Rothwell-
de Alina Roşu
-fragment-

Alina Roşu: Spuneai ceva de o mătuşă şi de casa ciudată în care locuia. Spune-mi mai multe despre această casă. 

Stephen Rothwell: Ah, da, lucrul acesta îmi trezeşte anumite amintiri. Casa era aşezată pe un drum de bărăgan şi era construită din piatra aceea înnegrită de fum de care vorbeam mai devreme. Iniţial fuseseră două case, în combinaţia a ceea ce nora construită pe vârful unui deal astfel încât ceea ce părea a fi o căsuţă cu două etaje din faţă era de fapt în spate o casă cu patru etaje cu o  perspectivă cuprinzătoare asupra posomorâtelor mlaştini Penine.
Această casă şi ţinutul din jurul ei au fost o sursă permanentă de fascinaţie şi aventură pentru mine. La nivelul drumului cele două case erau aproape identice aşa că atunci când casa a fost transformată într-una singură avea anumite trăsături redundante; îmi amintesc în mod deosebit de o scară de piatră neagră care ducea sus de tot către nicăieri până pe un zid de piatră. Eram convins că aici se află o intrare secretă într-o altă lume care mă aştepta să o descopăr şi mi-am petrecut o grămadă de timp căutând lacătul ascuns care avea cu siguranţă să deschidă uşa către această lume.

Erau camere prăfuite la mansardă pline de mobilă antică, cufere cu haine vechi şi vreo două manechine pentru croitorit pe care obişnuiam să le îmbrac cu hainele din cufăr. Cred că se poate spune că acestea au fost primele mele personaje în stilul “Darkhouse”!

Comments

  • Haine Online

    09/12/2010 at 15:43


    Mama, mama, nu mai vreau sa înghit vomitiv! Taci din gura, Alinuta! Cîinelui îi e si lui foame.

Add a Comment

Name *

Mail *

Website