Decernarea Premiilor pentru Poezie NIRAM ART 2009

Written by


am primit la redactie:

Decernarea Premiilor pentru Poezie NIRAM ART 2009

in Espacio Niram din Madrid

Sambata, 14 februarie 2009, la ora 20.30,  va avea loc, in Espacio Niram din Madrid, decernarea Premiilor pentru Poezie NIRAM ART 2009, oferite de Asociatia Hispano-Romana Dialog European in parteneriat cu Revista Niram Art, Galeria de Arta Nicole Blanco (din cadrul Espacio Niram) si Editura Niram Art,  in colaborare cu ICR Madrid.

Trofeul Niram Art 2009 este o creatie a artistului plastic Bogdan Ater.

Cu acest prilej, va debuta Cafeneaua Literara Dialog European, cu participarea poetilor Ioan Es. Pop si Claudiu Komartin din Romania impreuna cu Lola Con si Carmen Rubio din Spania. In deschidere, vor lua cuvantul poetul Gelu Vlasin, Presedintele Asociatiei Dialog European, Prof. Dr. Begoña Fernández Cabaleiro, critic de arta si co-fondatoare a Galeriei Nicole Blanco si Horia Barna, Directorul ICR Madrid.

Cu periodicitate lunara, la aceasta Cafenea literara vor fi invitati scriitori romani si  spanioli de referinta pentru literatura contemporana. Manifestarea doreste sa creeze un liant intre cele doua culturi, o conexiune intre scriitorii romani si cei spanioli, o modalitate specifica pentru a promova literatura romana in spatiul iberic.

Anual, vor fi acordate Premiile Niram Art pentru Poezie, urmand ca aceste Premii sa recompenseze si activitatea de valoare din alte domenii: pictura, fotografie, jurnalism cultural, etc.

Revista Niram Art a organizat pana acum atat in Espacio Niram din Madrid, precum si in Lisabona, mai multe activitati de promovare a culturii romanesti si a stabilit parteneriate cu o serie de Institutii Culturale.

Ioan Es. Pop s-a nascut la data de 27 martie 1958 in localitatea Varai, judetul Maramures, Romania. Este absolvent al Facultatii de Filologie a Universitatii din Baia Mare, sectia romana – engleza. A publicat pana in prezent 9 volume de poezie care au fost recompensate de-a lungul timpului cu numeroase premii (Premiul Uniunii Scriitorilor, Premiul Asociatiei Scriitorilor Profesionisti, Premiul Orasului Bucuresti, Premiul Academiei Romane, Marele premiu al Festivalului International Nichita Stanescu). In anul 2004,  Ioan Es. Pop a primit Ordinul Meritul Cultural in grad de ofiter.

Claudiu Komartin s-a nascut in Bucuresti, Romania, la data de 07 august 1983. A publicat articolul-manifest Generatia 2000 – o introducere (2005) si a tradus din limba franceza romanele Suflete cenusii (Polirom, 2007) si Raportul lui Brodeck (Polirom, 2008), de Philippe Claudel. Claudiu Komartin a  debutat cu volumul de versuri Papusarul si alte insomnii (Vinea, 2003), care a primit Premiul National de Poezie Mihai Eminescu Opera Prima si Premiul Promethevs al revistei Romania literara pentru debut. Al doilea volum, Circul domestic (Cartea Romaneasca, 2005) a primit Premiul pentru poezie al Academiei Romane. A participat la festivaluri internationale si a sustinut lecturi in unsprezece tari.

Lola Con s-a nascut in Granada, absolventă de Filozofie. Este autoare a numeroase carti, cele mai cunoscute fiind Tiempo detenido sau Alborada de poezie, si Cuentos malvados de proza. Cultiva in poezie formele clasice sofisticate sau libere. Se lasa tentata de asemenea de proza El oro de Venus (roman), Cuentos dulces, dar si de teatru En torno a Federico, Voces en el Olimpo, Alcestis, Estirpe de dioses.

Carmen Rubio s-a nascut tot in Granada; in prezent, traieste si lucreaza la Madrid. Membra a Asociatiei Scriitorilor si Artistilor Spanioli – care i-a acordat Medalia pentru Poezie in 1996 – a Academiei Iberoamericane de Poezie si a Asociatiei Prometeo. Este Comandor al Ordinul Literar “Francisco de Quevedo” Villanueva de los Infantes. Prezenta frecvent in numeroase antologii poetice, a primit din 1991 pana anul trecut un total de 22 de premii si a publicat 10 volume personale de versuri, ultimul fiind Equipaje de vuelta, pentru care i s-a decernat Premiul “Tardor”, Castellón, in 2004.

 

Espacio Niram Bar & Lounge                                                                                              

Calle Independencia Nº2, 28013

(Metro Opera, Plaza Isabel II)

Tel: 918332462

http://www.niramart.mosaicglobe.com

http://www.espacioniram.mosaicglobe.com


Defeses Fine Arts
PR Agency

Representante:
Movement for Contemporary Art, Portugal (MAC)
Niram Art Magazine, Spain
Ater Mundus Contemporary Art Furniture, Spain
Espacio Niram Bar & Lounge, Spain

http://www.defesesfinearts.net46.net/

#
descarcati comunicatul in format .doc

Tags: , ,

Posted on: February 12, 2009

Filed under: anunturi culturale

Comments

No Comments

Add a Comment

Name *

Mail *

Website