Reuniune  stiinţifică jubiliară  dedicată aniversării a 70 de ani a Prof. dr. Emil Constantinescu

Written by


am primit la redactie:

Universitatea din Bucureşti, Institutul Geologic al României şi Societatea Geologică a României organizează în zilele de 30 şi 31 octombrie 2009 o Conferinţă ştiinţifică internaţională care reuneşte personalităţi prestigioase din domeniul Geologiei şi al Mineralogiei, care activează în instituţii academice sau de cercetare din România, Europa şi SUA. Participă şefi de promoţie din seriile de absolvenţi ai Profesorului Emil Constantinescu, foşti şi actuali doctoranzi şi studenţi.

Evenimentul va fi deschis vineri 30 octombrie 2009, ora 10.00,  în amfiteatrul “Ludovic Mrazec” al Catedrei de Mineralogie din Universitatea Bucureşti, Bd. N. Bălcescu 1 prin alocuţiunile Rectorului Universităţii din Bucureşti, a Preşedintelui Academiei Române, a directorului Institutului Geologic al României. Din partea invitaţilor din străinătate va vorbi Prof. dr. Josef  Zemann de la Universitatea din Viena, Austria.

Va fi lansat volumul Mineralogy and Geodiversity Tributes to the career of Professor Emil Constantinescu, publicat sub egida Editurii Academiei Române şi Editurii Universităţii din Bucureşti.

Volumul  este dedicat carierei academice a Profesorului Emil Constantinescu şi constituie o antologie de articole ştiinţifice inedite sau publicate în cele mai prestigioase reviste de specialitate din lume. Structura lucrării evidenţiază progresul ştiinţific în domeniile de cercetare în care a studiat şi publicat profesorul Emil Constantinescu.

Programul manifestărilor ştiinţifice este afişat pe site-ul Universităţii din Bucureşti
www.unibuc.ro/ro/fac_fgg_ro .

Comments

No Comments

Add a Comment

Name *

Mail *

Website