Comunicat de presă Watery Times

Written by


am primit la redactie

E-revista Europe’s Times and Unknown Waters îl va avea ca invitat pentru numărul 3 (programat pentru luna decembrie) pe poetul şi filosoful Ştefan Bolea, cu siguranţă una dintre cele mai controversate figuri în postmodernismul autohton – un om care a împins foarte departe introspecţiile şi experimentele de limbaj; care a forţat uşa literaturii naţionale cu riscul de a-i sparge iala şi de a-i rupe balamalele…dacă nu chiar de a o scoate cu totul din perete. Având în vedere modul foarte curajos şi inovativ în care poetul joacă cartea limbajului, revista noastră consideră că ar fi un mare câştig pentru literatura naţională ca poeziile sale să fie traduse în cât mai multe limbi străine.

În acest scop, revista Europe’s Times and Unknown Waters organizează un mini concurs pentru toţi traducătorii care dorec să-şi încerce talentul ori să-şi testeze limitele  înfruntând un text deosebit de greu de „apucat” şi îmblânzit (mai rău ca un taur):

–         cărţi cu autograf direct de la autor pentru primii 5 cei care reuşesc să realizeze cele mai bune  traduceri de 10 poezii de persoană, în orice limbă (deşi engleza, franceza şi germana rămân cele mai dezirabile)

–         posibilitatea de a publica în revista noastră pentru cei care nu se plasează în primii 5 sau se hotărăsc să traducă mai puţin de 10 poezii. Se acceptă chiar şi traducerea unei singure poezii – contează calitatea şi nu cantitatea.

Traducerile vor ataca oricare dintrte cele două volume – Război Civil sau Noaptea Instinctelor, după preferinţe. Variantele de traduceri vor fi trimise pe adresa de e-mail a redactorului-şef: vader_wings2000@yahoo.com sau ormenyfrancisc@yahoo.com . Ar fi de dorit (deşi nu e o condiţie absolută) ca textele să fie însoţite şi de un scurt cv.

Noi credem în generaţia noastră şi în potenţialul ei. De aceea am decis s-o promovăm.

Alătură-te şi tu acestui proiect de pomovare pe plan internaţional a culturii române contemporane!!!

Comments

No Comments

Add a Comment

Name *

Mail *

Website